Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2014’te kurulmuş olup, Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Program ilk öğrencilerini 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş, ilk mezunlarını 2017’de vermiştir.
Derece: Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Diploması
Önlisans Derecesi (EQF-LLL 5. Düzey)
TC Vatandaşları : Programa, TYT puan türüne göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır. ÖSYM tarafından programa yerleştirilen öğrencilerin, ilan edilen kayıt tarihlerinde, mali yükümlülüklerini tamamlayarak kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklular: Yabancı uyruklu öğrenciler Üniversite Senatosu tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda kabul edilir. Lütfen ilgili web sayfasını inceleyiniz. https://international.nisantasi.edu.tr/sayfa/prospective-students-673674 Yatay Geçiş: Yurt içi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencinin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Lütfen ilgili mevzuatı inceleyiniz. Nişantaşı Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretimi Yatay Geçiş Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/TYTM-5-_onlisans_ve_lisans_ogretimi_yatay_gecis_yonergesi_-_23.10.2013.pdf Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 Değişim Öğrencileri: Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile çerçevesi belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışından gelen öğrenciler programda verilen dersleri alabilirler.
Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, “İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Önceden Kazanılmış Yeterliliklerin Tanınması, Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları Yönergesi” ne uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Yönergeye ulaşmak için link: https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/onceden-kazanilmis-yeterliliklerin-taninmasi-ders-esdegerlik-ve-intibak-esaslari-yonergesi- 40120395.pdf
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları, “Mezuniyet Koşulları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Vizyon: Programın vizyonu, turizm endüstrisi ve konaklama sektörü konularında sunum ve ders anlatımlarıyla Türkiye turizmini tanıtmak; derslerin interaktif bir şekilde ilerlemesini sağlamak; Türkiye turizminin yanı sıra uluslararası turizm konularına da değinmek; sektörel işbirlikleriyle öğrencilerin staj eğitimlerine destek sağlamak; profesyonel sektör temsilcileriyle etkinlikler ve eğitimler düzenlemek; program öğrencilerinin turizm kaynaklarının farkını bilen ve koruyan, ülke ekonomisine turizmin katkısını en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olabilecek vizyonda hareket etmesini sağlamak; mevcut kanun, yönetmelik gibi hukuki mevzuat hakkında bilgi düzeylerinin artmasını sağlamak; programımız turizm alanında uzman öğretim elemanı kadrosuyla eleştirel düşünebilen ve problem çözebilen, sürekli gelişim gösterebilen, yaşam boyu öğrenme bilincinde ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek için eğitim öğretim sürecini öğrencilerimize sunmaktadır. Misyon: Programın misyonu, verilen eğitimler kapsamında etik ilkeleri gözeten, her turiste eşit, dürüst şekilde yaklaşan, ülkemizin konukseverlik anlayışına uygun hizmet verebilecek öğrenciler yetiştirilmesi hedeflenmekte ve bu eğitimden faydalanmak isteyenlere üniversite eğitimi vermektedir. Turizm endüstrisi ve konaklama sektöründe çalışmak isteyenlere turizm coğrafyası, turizm ekonomisi, turizm sosyolojisi gibi derslerin yanı sıra otel işletmeciliği, ön büro otomasyon sistemleri ve kat hizmetleri gibi mesleki konuları öğrenmek veya bilgilerini artırmak isteyenlere bu hedeflere ulaşabilmeleri için bilgi kaynağı sağlamaktadır. Ayrıca, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği program mezunları eğitim süresince edindiği bilgi ve becerilerle otel işletmelerinde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rekreasyon işletmelerinde ve diğer turizm işletmelerinde çalışabilir, kendi işletmesini açabilir, öğrendiği bilgileri turizm sektöründe uygulayabilirler. Amaç/Hedefler: Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı turizm endüstrisinin ihtiyacı olan gerekli yetkinliklere sahip profesyonel turizm personeli yetiştirmektedir. Programın öğretim elamanı kadrosu genellikle turizm işletmeciliği konusunda deneyimli akademisyenlerden oluşmaktadır. Deneyimli öğretim elemanı kadrosundan oluşan program, konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri ve meslek birlikleri ile iletişim halindedir. Söz konusu kurumların temsilcileri programda seminerler vermekte ve derslere davetli olarak katılım sağlayarak deneyimlerini öğrencilere aktarmaktadır. Ayrıca bu kurumlar öğrencilere staj ve istihdam olanakları sunmaktadır. Program, turizm ve otelcilik konularını kapsamlı bir şekilde öğreterek ulusal ve uluslararası turizm gelişimlerini takip edip değerlendirebilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Genel Bilgi: Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, müfredatında bulunan dersleri etkili bir şekilde öğrencilere öğretmek ve sektörel ilişkilerinin geliştirilmesini sağlamaktadır. Program müfredatına ek olarak öğrenciler, üniversitenin sunduğu çeşitli kişisel gelişim ve sertifika programlarına katılım sağlayarak kendilerini geliştirebilmektedir. Üniversite bünyesinde bulunan farklı öğrenci kulüpleri sayesinde öğrenciler hobileri, ilgi alanları veya uzmanlaşmak istedikleri alanlara vakit ayırabilmektedir. Dolayısıyla öğrenciler sosyal anlamda gelişme imkânı bulabilmektedirler. Öğrenciler, programın kendi bünyesinde gerçekleştirilen otel ziyaretleri, tarihi mekân ziyaretleri ve etkinliklere katılım sağlayarak bilgilerini pekiştirirler.
Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz; Konaklama İşletmeleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri, Havayolu Şirketleri, Turistik bilgilendirme merkezleri ve turistik çekicilik arz eden yerlerdeki kurum ve kuruluşlarda alanları doğrultusunda ilgili departman ve bölümlerde çalışma imkanı bulurlar.
Program mezunları ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili 4 yıllık (lisans) bölümlerine yerleşebilirler. Dikey geçiş yapılabilecek ilgili lisans bölümlerinin listesine ÖSYM DGS Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2023/DGS/tablo2_29052023.pdf
Dönem başında ilgili derse kayıt yaptıran öğrencilerin dönem sonu sınavına girebilmesi için teorik derslerin en az %70`ine, uygulamalı derslerin ise en az % 80’ine devam etmiş olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, her ders için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Her dersin ölçme ve değerlendirme ölçütleri için Müfredat’ta (aşağıda) yer alan ders ismini tıklayabilirsiniz. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egitim-ogretim-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Sınav ve Başarı Değerlendirme Sistemi Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/04S2-2-_sinav_ve_basari_degerlendirme_sistemi_yonergesi_23.06.2015.pdf Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-yabanci-diller-bolumu-egitim-ogretim-ve-sinav-yonergesi-1692554390.pdf Nişantaşı Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Nişantaşı Tömer) Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-turkce-ogretimi-uygulama-ve-arastirma-merkezi-nisantasi-tomer-egitim- ogretim-ve-sinav-yonergesi-676221518.pdf
Öğrencilerin mezuniyet hakkı elde edebilmesi için müfredatta yer alan derslerin (toplam en az 120 AKTS karşılığı) tamamını başarıyla tamamlamış olması ve mezuniyet aşamasındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için öğrencinin stajlarını da (aşağıdaki Müfredatı inceleyiniz) başarılı bir şekilde tamamlamış olması gerekmektedir. İlgili yönetmelik ve yönergeleri inceleyebilirsiniz. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-on-lisans-ve-lisans-egim-ogrem-ve-sinav-yonetmeligi-1544216789.pdf Nişantaşı Üniversitesi Diploma, Diploma Eki Ve Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönerge https://www.nisantasi.edu.tr/Images/Yonergeler/nisantasi-universitesi-diploma-diploma-eki-ve-diger-belgelerin-duzenlenmesine-iliskin-yonerge- 511959282.pdf
Tam Zamanlı
Prog. Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Emine KESKİN Eposta: emine.keskin@nisantasi.edu.tr Telefon: +90(212) 210 10 10 Adres : Neotech Kampüs, Maslak Mah., Taşyoncası Sok., No: 1V ve No:1Y Sarıyer/İSTANBUL
Programda öğrencilerin bilgi, beceri ve gelişimlerini sağlayacak dersler bulunmakta ve ek olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, okulumuz sözlü çeviri laboratuvarlarından ve bilgisayar laboratuvarlarından faydalanabilmekte ve üniversitenin sunduğu bilgi-teknolojileri alt yapısıyla yabancı dillerini ve kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar.
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramlar, kuramlar ve ilkeleri açıklar. |
2 | Turizm alanında edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirerek turizm sektöründe kullanır. |
3 | Okulda ve stajda kazandığı teorik ve pratik bilgilerle mesleki uygulamalarda karşılaştığı sorunları analiz eder ve gerektiğinde sorumluluk alarak bu sorunlara çözüm üretir. |
4 | Mesleğe yönelik turizmin gerektirdiği etik ilkeleri dikkate alarak iş güvenliği, çevreyi koruma ve kalite bilinciyle hareket eder. |
5 | Turizm ile ilgili görsel ve yazılı medyadan, resmi kurum ve kuruluşlarlardan bilgilere ulaşıp gelişmeleri takip eder. |
6 | Turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler ve mesleki standartlar hakkında meslek etiği bilincine sahip olur. |
7 | Turizm işletmelerinde ekip çalışmasına yatkın ve uzmanlık alanıyla (seyahat acentacılığı, yiyecek içecek servisi, konaklama vb.) ilgili bilgi edinir. |
8 | Mesleki ve teknik bilgilerini kullanarak misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. |
9 | Kongre, toplantı ve banket gibi etkinlikleri planlama, organize etme ve uygulama yeterliliğine sahip olur. |
10 | Mesleğin gerektirdiği asgari yazılım ve donanım teknolojilerini kullanır. |
11 | Yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olur. |
12 | İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir. |
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA153 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI155 | Türkçe | Ön Büro Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | 6 | 2 | |
OTOI157 | Türkçe | Turızm Sosyolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI161 | Türkçe | Turızm Coğrafyası | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTOI163 | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTRD153 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL181 | İngilizce | İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 15 | 2 | 0 | 30 | 16 | ||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA154 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI160 | Türkçe | Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | 2 | |
OTOI162 | Türkçe | Turızm Ekonomısı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTOI166 | Türkçe | Turızm Pazarlaması | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI168 | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTRD154 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL182 | İngilizce | İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 13 | 6 | 0 | 30 | 16 | ||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI259 | Türkçe | Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI271 | Türkçe | Otel İşletmecılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI273 | Türkçe | Turızmde Muhasebe Uygulamaları | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI281 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl I | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OTOI283 | Türkçe | Turızmde Yönetım ve Organızasyon | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTTR265 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | 6 | - | |
OTTR277 | Türkçe | İlerı İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
Toplam | 14 | 4 | 0 | 30 | 16 | ||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OISL252 | Türkçe | Fınansal Yönetım | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI258 | Türkçe | Turızm Mevzuatı | Zorunlu | 3 | 3 | - | 4 | 3 | |
OTOI280 | Türkçe | Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI282 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl II | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OTOI284 | Türkçe | Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI286 | Türkçe | Kat Hızmetlerı ve Yönetımı | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
OTTR278 | Türkçe | İlerı İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
Toplam | 15 | 11 | 0 | 30 | 19 |
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramlar, kuramlar ve ilkeleri açıklar. |
2 | Turizm alanında edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirerek turizm sektöründe kullanır. |
3 | Okulda ve stajda kazandığı teorik ve pratik bilgilerle mesleki uygulamalarda karşılaştığı sorunları analiz eder ve gerektiğinde sorumluluk alarak bu sorunlara çözüm üretir. |
4 | Mesleğe yönelik turizmin gerektirdiği etik ilkeleri dikkate alarak iş güvenliği, çevreyi koruma ve kalite bilinciyle hareket eder. |
5 | Turizm ile ilgili görsel ve yazılı medyadan, resmi kurum ve kuruluşlarlardan bilgilere ulaşıp gelişmeleri takip eder. |
6 | Turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler ve mesleki standartlar hakkında meslek etiği bilincine sahip olur. |
7 | Turizm işletmelerinde ekip çalışmasına yatkın ve uzmanlık alanıyla (seyahat acentacılığı, yiyecek içecek servisi, konaklama vb.) ilgili bilgi edinir. |
8 | Mesleki ve teknik bilgilerini kullanarak misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. |
9 | Kongre, toplantı ve banket gibi etkinlikleri planlama, organize etme ve uygulama yeterliliğine sahip olur. |
10 | Mesleğin gerektirdiği asgari yazılım ve donanım teknolojilerini kullanır. |
11 | Yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olur. |
12 | İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir. |
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA153 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OMAT165 | Türkçe | Tıcarı Matematık | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTOI155 | Türkçe | Ön Büro Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | 6 | 2 | |
OTOI157 | Türkçe | Turızm Sosyolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI161 | Türkçe | Turızm Coğrafyası | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTOI163 | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTRD153 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL181 | İngilizce | İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 35 | 18 | ||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA154 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI160 | Türkçe | Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | 2 | |
OTOI162 | Türkçe | Turızm Ekonomısı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTOI166 | Türkçe | Turızm Pazarlaması | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI168 | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | 2 | |
OTRD154 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL182 | İngilizce | İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 13 | 6 | 0 | 30 | 16 | ||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI259 | Türkçe | Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI271 | Türkçe | Otel İşletmecılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI281 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl I | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OTOI283 | Türkçe | Turızmde Yönetım ve Organızasyon | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTTR265 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | 6 | - | |
OTTR277 | Türkçe | İlerı İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
SECTUR3 | Türkçe | TUR 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 11 | 4 | 0 | 26 | 13 | ||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI258 | Türkçe | Turızm Mevzuatı | Zorunlu | 3 | 3 | - | 4 | 3 | |
OTOI280 | Türkçe | Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI284 | Türkçe | Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI286 | Türkçe | Kat Hızmetlerı ve Yönetımı | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
OTTR278 | Türkçe | İlerı İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
SECTUR4 | Türkçe | TUR 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 11 | 9 | 0 | 22 | 14 | ||||
SECTUR3 - TUR 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI269 | Türkçe | Alternatıf Turızm | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI271 | Türkçe | Otel İşletmecılığı | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI273 | Türkçe | Turızmde Muhasebe Uygulamaları | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI281 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl I | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OTOI285 | Türkçe | Turızm Polıtıkası ve Planlaması | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI287 | Türkçe | Sürdürülebılır Turızm | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OYDL259 | Türkçe | Almanca I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
SECTUR4 - TUR 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OISL252 | Türkçe | Fınansal Yönetım | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI258 | Türkçe | Turızm Mevzuatı | Seçmeli | 3 | 3 | - | 4 | 3 | |
OTOI268 | Türkçe | Turızmde Güncel Konular | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI276 | Türkçe | Banket Organızasyonları | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI282 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl II | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OTOI288 | Türkçe | Konukla İletışım | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI290 | Türkçe | Destınasyon Yönetımı | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OYDL260 | Türkçe | Almanca II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 |
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramlar, kuramlar ve ilkeleri açıklar. |
2 | Turizm alanında edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirerek turizm sektöründe kullanır. |
3 | Okulda ve stajda kazandığı teorik ve pratik bilgilerle mesleki uygulamalarda karşılaştığı sorunları analiz eder ve gerektiğinde sorumluluk alarak bu sorunlara çözüm üretir. |
4 | Mesleğe yönelik turizmin gerektirdiği etik ilkeleri dikkate alarak iş güvenliği, çevreyi koruma ve kalite bilinciyle hareket eder. |
5 | Turizm ile ilgili görsel ve yazılı medyadan, resmi kurum ve kuruluşlarlardan bilgilere ulaşıp gelişmeleri takip eder. |
6 | Turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler ve mesleki standartlar hakkında meslek etiği bilincine sahip olur. |
7 | Turizm işletmelerinde ekip çalışmasına yatkın ve uzmanlık alanıyla (seyahat acentacılığı, yiyecek içecek servisi, konaklama vb.) ilgili bilgi edinir. |
8 | Mesleki ve teknik bilgilerini kullanarak misafirler ve iş birliği yaptığı kişilerle yazılı ve sözlü anlatım ile etkili iletişim kurar. |
9 | Kongre, toplantı ve banket gibi etkinlikleri planlama, organize etme ve uygulama yeterliliğine sahip olur. |
10 | Mesleğin gerektirdiği asgari yazılım ve donanım teknolojilerini kullanır. |
11 | Yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olur. |
12 | İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir. |
0. Dönem | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
HAZ | İngilizce | İngılızce Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
TMR | Türkçe | Türkçe Hazırlık | İsteğe Bağlı | - | - | - | - | - | |
Toplam | 0 | 0 | 0 | ||||||
1. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA153 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI109 | Türkçe | Önbüro Yönetımı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI111 | Türkçe | Turızm Coğrafyası | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI113 | Türkçe | Turızmde Yönetım ve Organızasyon | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI157 | Türkçe | Turızm Sosyolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI163 | Türkçe | Genel Turızm | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTRD153 | Türkçe | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL181 | İngilizce | İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 30 | 18 | ||||
2. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OATA154 | Türkçe | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTO112 | Türkçe | Turızm Pazarlaması | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI110 | Türkçe | Turızm Ekonomısı | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | 2 | |
OTOI114 | Türkçe | Konukla İletışım | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | 3 | |
OTOI116 | Türkçe | Yıyecek İçecek Servısı | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | 3 | |
OTOI160 | Türkçe | Ön Büro Otomasyon Sıstemlerı | Zorunlu | 1 | 2 | - | 5 | 2 | |
OTRD154 | Türkçe | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | 2 | |
OYDL182 | İngilizce | İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
Toplam | 16 | 7 | 0 | 30 | 20 | ||||
3. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI271 | Türkçe | Otel İşletmecılığı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTTR265 | Türkçe | Yaz Stajı | Zorunlu | - | - | - | 6 | - | |
OTTR277 | Türkçe | İlerı İngılızce I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
SECTUR3 | Türkçe | TUR 3. YY Bölüm Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 5 | 2 | 0 | 14 | 6 | ||||
4. Dönem | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI280 | Türkçe | Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
OTOI286 | Türkçe | Kat Hızmetlerı ve Yönetımı | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | 3 | |
OTTR278 | Türkçe | İlerı İngılızce II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 4 | 3 | |
SECTUR4 | Türkçe | TUR 4. YY Bölüm Seçmelı Dersler | Seçmeli | - | - | - | - | - | |
Toplam | 6 | 6 | 0 | 14 | 9 | ||||
SECTUR3 - TUR 3. YY Bölüm Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI217 | Türkçe | Akıllı Turızm Teknolojılerı | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI219 | Türkçe | Alternatıf Turızm | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI221 | Türkçe | Sürdürülebılır Turızm | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI223 | Türkçe | Turızm Polıtıkası ve Planlaması | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI225 | Türkçe | Turızmde Muhasebe Uygulamaları | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI227 | Türkçe | Yıyecek İçecek Malıyet Kontrolü | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI281 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl I | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OYDL259 | Türkçe | Almanca I | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
SECTUR4 - TUR 4. YY Bölüm Seçmeli Dersler | |||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor | KREDİ |
OTOI210 | Türkçe | Banket Organızasyonları | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI218 | Türkçe | Destınasyon Yönetımı | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI220 | Türkçe | Turızm Mevzuatı | Seçmeli | 3 | 3 | - | 4 | 5 | |
OTOI222 | Türkçe | Turızmde Güncel Konular | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI224 | Türkçe | Turızmde İnsan Kaynakları Yönetımı | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 | |
OTOI226 | Türkçe | Fınansal Yönetım | Seçmeli | 3 | - | - | 4 | 3 | |
OTOI282 | Türkçe | Meslekı Yabancı Dıl II | Seçmeli | 1 | 2 | - | 4 | 2 | |
OYDL260 | Türkçe | Almanca II | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | 2 |